Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Împărțirea costurilor din fondul de investiții si materializarea in soldurile A-P
#1
Bună ziua,
  In urma construirii unui bloc, proprietarii ne-am constituit in Asociatie de proprietari iar cu banii rămași am înființat un fond special " de investiții ", pe lângă cele de rulment, reparații. Cei care au avut cu plus ( in sume variabile ) i-am înregistrat cu banii respectivi, in dreptul fiecăruia, iar cu minus sumele care trebuiau să mai dea cele doua persoane, care nu au ajuns la sumele concurente asumarii finalizarii blocului. Acest lucru l-am făcut ca pe acei " restanțieri " să-i putem " soma " in calitate de Asociatie, cu personalitate juridică, spre cele legale...
  Din acest fond am mai cheltuit pentru diverse : balustrada casa scarii, interfon. La întocmirea listei de plata cum evidențiem aceste sume atat la cei cu plus, carora nu ar mai trebui sa le cerem bani, fondul respectiv il folosim până la epuizare, avand regim deosebit fata de cele legal constituite si care trebuiesc reantregite, cat si celor cu minus carora trebuie sa le instituim prin lista obligatia de plată? Pentru cei cu minus e simplu,  îi trec cu obligația de plată in lista! Dar celor cu plus carora nu trebuie sa le iau bani, ce fac?  Deasemenea, cum se evidențiază sumele respective in situația soldurilor la activ si pasiv? Pentru nelamuriri, va stau la dispoziție. Este prima listă de plată si totodata prima pe care o întocmesc Smile  
  Celorlalte probleme le-am găsit raspuns in forumul dumnevoastră! Mulțumesc!

....Si încă o problemă. ..Acest fond de "investiții" va mai fi alimentat atunci cand se vor bransa alti utilizatori la punctul trafo pe care ne-au obligat cei de la compania de energie electrică sa-l construimSmile ...Pe acestia cum îi luam in evidență,  avand in vedere ca am contribuit toti proprietarii inainte de constituirea Asociației? Va mulțumesc!
#2
Buna ziua,
Pe lista de plata vor aparea doar cei care mai au de plata la acest fond iar ceilalti vor aparea cu zero in dreptul fondului de investitii.
Pe langa lista de plata va trebui sa faceti un registru al fondului de investitii in care sa evidentiati sumele achitate de toti proprietarii si toate cheltuielile facute.
In situatia de activ/pasiv fondul se trece in pasiv 4, Soldul altor fonduri legal constituite.
Cei care urmeaza sa plateasca ulterior acest fond, vor aparea in registrul fondului iar banii vor creste efectivul fondului de investirii.

Succes in activitatea de administrator!


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)